Engineering World Health DTU

 

Engineering World Health (EWH) er en organisation, som hjælper hospitaler i udviklingslande med medicoteknisk udstyr. I takt med en stigende mængde doneret udstyr fra industrilande, er der behov for fagpersonale, som er i stand til at installere nyt og reparere gammelt udstyr. Det er nødvendigt at opfølge støtten ved at yde hjælp til selvhjælp i lokalsamfundene, således at disse bliver i stand til at vedligeholde sofistikeret udstyr på lang sigt. Læs mere om hovedorganisation EWH på hjemmesiden.

Engineering World Health ved Danmarks Tekniske Universitet (EWH DTU) er en officiel lokalafdeling under den internationale non-profit organisation EWH. Vi startede i det små som et såkaldt student chapter, men vi er nu et university chapter, og vi er i tæt samarbejde med DTU og EWH. Foreningen er delt op i mindre udvalg, som er beskrevet under fanen EWH DTU.

“Det har været en stor fornøjelse at følge, hvordan de unge studenter fra EWH DTU på kort tid har etableret en række af tiltag, som vil kunne forbedre behandlingen for patienterne i de dele af verden, hvor livet kan være sværest, når en sygdom rammer. Jeg støtter organisationen på alle mulige måder og jeg opfordrer alle andre til at gøre det samme.”
Prof. Dr. Liselotte Højgaard, MD DMSc

EWH DTU blev grundlagt i september 2013 og har i dag i omegnen af 50 medlemmer. Vi har igangsat initiativer, som skal være med til at varetage EWH’s formål. Dette gøres ved at skabe en platform for vores medlemmer, hvor der er mulighed for at udnytte de studerendes faglige viden i form af at gøre en stor forskel i hospitalssektorerne i udviklingslande. Samtidig er EWH DTU også en forening, hvor man som studerende kan tilegne sig nye og anderledes kompetencer, som en klassisk universitetsuddannelse ikke giver samt et godt sted at skabe et globalt netværk af studerende med interesser indenfor ingeniørvidenskab, medico og velgørende arbejde. 
EWH DTU har fokus på at uddanne de studerende i udfordringerne forbundet med indførsel af medicinsk udstyr i udviklingslande. Der arbejdes for at udvikle udstyr, som er nemt at betjene, pålideligt og simpelt at vedligeholde. EWH DTU er blevet inkluderet i flere kurser på bacheloruddannelsen i medicin og teknologi på DTU for at stille fokus på problemstillinger i sundhedssektoren i udviklingslande.


"Vi er stolte af, at DTU’s ingeniørstuderende så effektivt kan omsætte den viden, de får på deres uddannelser, til gavn for udviklingslande rundt om i verden. De studerende tropper op med kreativitet, engagement og lysten til at gøre en forskel, mens DTU i samarbejde med Københavns Universitet bidrager med forskningsbaseret undervisning i avanceret teknologi på civilingeniøruddannelsen i Medicin og Teknologi. Det er opskriften på, hvordan vi sammen kan hjælpe med at forbedre livet for borgerne i nogle af verdens mest udsatte samfund.”
Martin Vigild, Dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljø DTU

EWH DTU afholder en række workshops for vores medlemmer hvert år for på den måde at aktivere flest mulige medlemmer. Igennem årene har vi fået nogle gode eksterne samarbejdspartnere, som gør det muligt at holde disse workshops. Vi har blandt andet været med til at gennemgå og tjekke udstyr inden, at det blev sendt afsted til Ukraine, istandsat operationslamper inden de blev sendt til Nepal og testet blodtransfusionsudstyr.

EWH DTU har endvidere som mål at udstationere studerende på lokale hospitaler i udviklingslande. i 2014 og 2015 fik EWH DTU fundraiset penge nok til samlet at sende 9 studerende på EWH Summer Institute til Tanzania og Rwanda. Fra 2016 har EWH og DTU startet et nyt samarbejde i form af et nyt Summer Institute program, der foregår i Nepal.

Leslie Calman

"Greetings to all at DTU! DTU Summer Institute students have done it all: fixed hundreds of pieces of equipment, taught staff how to use and maintain it, and in doing so, saved countless lives. EWH is proud to partner with the resourceful and engaged students of DTU. And we are both grateful and impressed at your fundraising progress! We hope to welcome you for many years to come"
Leslie Calman, Ph.D, Chief Executive Officer, Engineering World Health

 

EWH DTU er en forening, der drives af frivilligt arbejde af studerende, og vi er en demokratisk organisation, hvor medlemmerne har stor indflydelse på hvilke projekter, der arbejdes på. Er du interesseret i at gøre en stor forskel og samtidig opnå faglige kompetencer og opbygge et globalt netværk af ligesindede, er du meget velkommen til at kontakte os. Under fanen Bliv Medlem kan du melde dig ind i vores organisation.