Repair Workshop

Intentionen bag en donation plejer som regel at være god, men oftest bliver konsekvenserne bag en donation ikke tænkt igennem. Det viser sig, at op til 40% af det donerede medicinske udstyr ikke er brugbart når det ankommer til udviklingslandene. Disse udstyr gavner derfor ikke udviklingslandene, selvom det egentlig var intentionen. Det er et essentielt og stort problem eftersom, at størstedelen af det medicinske udstyr, som bruges i udviklingslandene kommer fra donationer.

I repair workshops lægges der vægt på at funktionsteste, kvalitetssikre og istandsætte det donerede udstyr før udsendelse. På den måde er EWH medlemmer med til at yde en indsats og gøre en forskel på lang afstand. Fokuspunkterne i repair workshops er at undersøge mængden og kvaliteten af det donerede udstyr samt at udvikle brugermanualer til det udsendte udstyr, hvis dette ikke hører med. Repair workshops afholdes i samarbejde med virksomheder eller NGO’er, som har ansvaret for udsendelsen af udstyret, og medico teknikere, ingeniører, underviser eller andre relevante fagfolk, som har mulighed for at give et fagligt aspekt.  

Der kan være mange grunde til, at udstyret ikke virker, hvilket er en del af den ingeniørmæssige udfordring, som medlemmerne oftest støder ind på undervejs. Oftest er det bare en lille lodning, der er gået i stykker, batterier som er blevet for gamle, og derfor skal udskiftes, eller at der mangler elektrodekabler til netop det udsendte EKG-apparat. Disse workshops foregår enten ude på et lager eller i EWH DTU’s helt eget lokale.

 

Er du interesseret i et samarbejde, eller bare interesseret i at høre mere om repair workshoppen, er du velkommen til at kontakte os på e-mail: ewh.dtu@gmail.com